Slinging.org Forum
https://slinging.org/forum/YaBB.pl
General >> Administrative >> Site loading as http and not https (encrypted) as default
https://slinging.org/forum/YaBB.pl?num=1615164904

Message started by JudoP on Mar 7th, 2021 at 7:55pm

Title: Site loading as http and not https (encrypted) as default
Post by JudoP on Mar 7th, 2021 at 7:55pm
I'm not sure how this would be fixed but for a while I've noticed that clicking onto slinging.org often loads the site as http and not https, this is despite me using addons to try force loading everything in https. I think this has given warnings on certain browsers I've used and could turn people off finding/joining the site.

From what I understand http is not secure and information you send to the site can be intercepted by bad actors.

For those that are still using the site in http mode, you can easily switch it by manually adding the 's' in the site address at the top, it will then reload as https. You can then save this as bookmark/favourite to avoid the problem.

Title: Re: Site loading as http and not https (encrypted) as default
Post by Curious Aardvark on Mar 30th, 2021 at 6:59am
we are actually https enabled now.
(glances at top of screen)
yep - that's what's there.

So problem should not occur. You might need to flush your browser cache christian. 
slinginghttps.JPG (73 KB | 1 )

Title: Re: Site loading as http and not https (encrypted) as default
Post by JudoP on Mar 30th, 2021 at 1:06pm
I'm sure it was something on the site. The forum itself was fine but the top level site was http and sometimes links from google were http.

Either way always load as https now. Excellent, should make slinging.org easier to access from google for new joiners  :)

Title: Re: Site loading as http and not https (encrypted) as default
Post by Curious Aardvark on Mar 31st, 2021 at 7:38am
yeah the website isn't https yet.
But the forum is.

It's getting there :-)

Title: Re: Site loading as http and not https (encrypted) as default
Post by JudoP on Mar 31st, 2021 at 10:04am
I'm now getting https on the website too. It may be there are both versions available and my browser is forcing https now, before I was only getting http.


site.PNG (20 KB | 3 )

Slinging.org Forum » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2021. All Rights Reserved.